Reiniging | Plameco Plafonds

Reiniging

Met een juiste en regelmatige reiniging heeft u jarenlang plezier van uw plafond. Hier kunt u ons reinigingsadvies vinden.

Door een antistatische werking en ongevoeligheid voor schimmel is dit plafond onderhoudsvrij.  De frequentie van reiniging is afhankelijk van de woon/werkintensiteit en de ventilatiemogelijkheden van de betreffende ruimte. Wij adviseren u in ieder geval het plafond eens per 5 jaar af te nemen. Daarbij adviseren wij u om zo min mogelijk te roken in een ruimte welke is voorzien van een Plameco Plafond. Door nicotineafzetting zal uw plafond namelijk snel donkerder worden en wordt de levensduur verkort. Natuurlijk kunt u de levensduur verlengen door regelmatige reiniging maar als er gerookt wordt zal het plafond wel donkerder worden met de jaren.

Wijze van reiniging (onderhoud);

  • Allereerst nemen we een emmer met handwarm water ( max 40°C) met daarin groene zeep of een vergelijkbaar middel.
  • Dan reinigen we het oppervlak met een spons of doek onder lichte druk met rechte (geen draaiende) bewegingen.
  • Tot slot drogen we het oppervlak met een droge doek.

Voor het reinigen van sterke plaatselijke vervuiling of vlekken en verder reinigingsadvies kunt u hier ons volledige reinigingsadvies downloaden.

En bent u echt toe aan een grote schoonmaak? In deze blog staat een volledig stappenplan voor een lekker fris en schoon huis!